CLAAS werd in 1913 opgericht door August Claas en is uitgegroeid tot de grootste fabrikant van landbouwmachines in Europa. Wij zijn dealer van CLAAS hooibouwmachines. Hierbij valt te denken aan de CORTO trommelmaaiers, de DISCO schijvenmaaiers, de VOLTO schudders en de LINER harken.
CORTO TROMMELMAAIERS

 

De CORTO trommelmaaiers staan voor capaciteit, betrouwbaarheid en degelijkheid. Zelfs met een nat en liggend gewas geeft de CORTO trommelmaaier een perfect maaibeeld. Een simpele maar sterke opbouw, maaitrommels met een grote doorgang en een zwaar uitgevoerde aandrijving zorgen voor een lange levensduur. De optionele kneuzer is voorzien van stalen klepels en is zonder gereedschap verstelbaar.

Op de CLAAS site vindt u meer informatie over de CORTO TROMMELMAAIERS

DISCO SCHIJVENMAAIERS

CLAAS biedt een heel breed programma schijvenmaaiers met een werkbreedte van 210 tot 910 cm. De gehele lijn DISCO maaiers wordt nu voorzien van de nieuwe Max Cut maaibalk. Voorheen liet Claas de balken elders maken, nu bouwt Claas ze zelf in de fabriek in Bad Saulgau. Kenmerkend voor de nieuwe Max Cut maaibalken is dat de boven en onderhelft aan elkaar geschroefd worden. De vorm van de maaibalk zorgt voor een groot snijvlak met veel overlap en een uitstekend maaibeeld. De balk is ook voorzien van de Safety Link beveiliging van de aandrijving. Mocht een obstakel worden geraakt kan deze losse aandrijving van de maaischijf eenvoudig worden vervangen en blijft stilstand beperkt tot een minimum.

Messen zijn comfortabel te vervangen door het snelwisselsysteem. Optioneel is een kneuzer met stalen klepels leverbaar. In combinatie met de breedspreidplaat wordt het droogproces aanzienlijk versneld.

Op de CLAAS site vindt u meer informatie over de DISCO SCHIJVENMAAIERS, ook van de grote modellen

VOLTO SCHUDDERS

Goed schudwerk is cruciaal voor een korte veldperiode. CLAAS heeft een complete lijn schudders die niet alleen goed schudden, maar ook nog eens goed zijn afgestemd op de maaier die het gewas heeft gemaaid.

De PERMALINK vingerkoppelingen bieden een betrouwbare en onderhoudsarme aandrijving onder alle omstandigheden. De rotoraandrijvingen worden gesmeerd door middel van een oliebad. Als optie is een randschudinrichting leverbaar. Het randschuddoek zorgt voor schone perceelsranden en er is geen schuinstelling van de gehele machine nodig. Naar wens is het doek mechanisch of hydraulisch opklapbaar. De getrokken modellen hebben een apart wielstel voor transport.

Standaard zijn de schudders voorzien van ronde tandarmen en een verliesbeveiliging. De tanden hebben een dikte van 9,5 mm (optioneel 10,5 mm) en hebben 5 windingen. Dit staat garant voor een gelijkmatig schudbeeld en geringe tandbreuk.

Nieuw is het MAX SPREAD principe waarbij de tanden onder een hoek aan de tandarmen bevestigd zijn. Dit verbeterd het schudbeeld, zorgt voor een betere doorvoer van het gewas door de schudder en maakt een hogere rijsnelheid mogelijk.

Op de CLAAS site vindt u meer informatie over de VOLTO SCHUDDERS

LINER HARKEN

Om een hakselaar, opraapwagen of pers optimaal te kunnen benutten, is een perfect zwad absolute noodzaak. De LINER´s van CLAAS bieden hier de oplossing voor elk bedrijf.

Het hart van een hark is de curvebaan. Bij de CLAAS LINER is deze volledig gesloten en voorzien van olie/vet. Deze perfecte smering zorgt voor minimale slijtage en maximale levensduur. De tand armen zijn dubbel gelagerd, de afstand tussen de lagers bedraagt maar liefst 330 mm. Deze grote lagerafstand zorgt voor een stabiele ophanging en daardoor jarenlang perfect hark werk. Bij de harken met één element heeft u de keuze uit een drie punts of een getrokken machine. De harken met meerdere elementen zijn allemaal getrokken. De onderstellen onder de hark elementen zijn voorzien van 4 loopwielen en lopen daardoor zeer rustig, ook op een oneven ondergrond en bij hoge snelheden. Optioneel zijn enkele modellen leverbaar met een 6 wielig onderstel onder de rotor.

Op de CLAAS site vindt u meer informatie over de LINER HARKEN, ook van de grote modellen